Plantehistorier

Det har andre fået ud af et 4ugers forløb

Lær mere om hvad andre har fået ud af opstart af Whole Food Plant Based livstilen. Det er nogle spændende historier og de største resultater er opnået ved at tage 4 uger ud af hele livet og se hvad din krop kan bruge i denne livsstil. 

Flere plantehistorier vil blive indsat løbende.

Marius Wraae Fleten - 19 år

Jeg startede min Whole Food Plant Based livsstil fordi jeg synes det var interessant med planter. Jeg var til et fordrag med GreenSelect. Der var bare en lille mulighed for at WFPB kunne hjælpe mig med mit handicap. Jeg har Tourette Syndrom og jeg overvejede om jeg kunne ‘fikse’ det med kost. Plantemad passede også perfekt, fordi jeg gik og ledte efter en praktikplads som kostvejleder.

Jeg begyndte i praktik ved GreenSelect og fra dag 1 af har jeg kunne fokusere meget bedre. Jeg har ikke været træt selvom vi har arbejdet 6 eller 12 timer i træk med kun få små pauser.

Min tourrette er ikke væk, men den har ikke generet min koncentration eller mit fokus siden jeg blev Whole Food Plant Based

Vibeke Damgaard - 52 år

Dorte inspirerede mig til at opstarte plantemad – hun fortalte, at jeg via min kost kunne kontrollere hvordan jeg havde det og med udsigten til psoriasis gigtsmerter over vinteren valgte jeg at jeg at undersøge om Dorte havde ret.

Mit ønske var at nedsætte smerterne.

Jeg skulle lige i gang og finde ud af maden, men der var slet ingen problemer, da jeg først var kommet i gang. Selv ungerne kunne lide maden.

Jeg har altid godt kunne lide at eksperimentere med mad og at være i køkkenet, men igennem de sidste mange år, har jeg ikke været inspireret, før nu.

Smerterne blev hurtigt mindre og mindre – i løbet af 10 dage var jeg totalt uden smerter. Energien har været helt i top og hele kroppen har det så meget bedre.

I dag er jeg 95% plantebaseret og mine smerter er ikke kommet tilbage. Min store hjemmeboende datter på 17 år er blevet 100% plantebaseret og de andre er virkelige glade for det også.

Jeg er så glad for at jeg tog det her valg og at jeg har oplevet hvor nemt det er at følge.

Lotus Lerke Johansson - 68 år

Jeg havde brug for bedre mad, så jeg besluttede mig for at prøve WFPB for at se hvad plantemad kunne gøre for min krop. Jeg har i foråret 2020 været indlagt med hjertesvigt på 20%. Da jeg kom af det meste af min hjertemedicin opstartede jeg Dann og Dortes planteforløb.

Efter en uge på plantemad stoppede jeg det blodfortyndende medicin – jeg stoppede med at have ødemer i benene og blå mærker og sår.. Jeg er meget obs på at tage chiafrø og hampfrø for at få fedtstofferne i kroppen i ligevægt. Efter læge check er alle mine tal gode og lægen har færdiggjort mit forløb på hospitalet.

Jeg startede for mit helbred og mærkede helt fantastiske effekter jeg er holdt op med medicin, har mere fysik energi til sport og jeg får bedre søvn

Min metabolske alder gik på 4 uger fra 68 år til 58 år

Birgit og Kristian Rønnow - 61/60 år

Kristian:
Jeg ønskede at tabe mig og få et lavere kolesteroltal.

Forløbet har været overraskende nemt for mig – jeg har ikke haft nogle cravings eller lyst til at spise andet end det som Dorte og Dann har anbefalet. Til gengæld har jeg spist alt det jeg kunne alle 4 uger. Jeg har tabt mig 8 kg på 4 uger og efter 6 uger er jeg nu på 10 kg vægttab.
Kort efter forløbopstart har jeg fået lavere blodtryk og mere energi. Mit blodsukker er stabil i løbet af dagen og jeg bliver ikke træt midt på dagen, som jeg gjorde førhen.

Birgit:
Jeg kom med i planteforløbet for at støtte op omkring Kristians beslutning. Vægttab 4 kg.
Vi var begge overrasket over, at vi ikke er sultne – men er mæt på en god måde. Vi har meget mere kontrol over hvad vi spiser og vi har ikke lyst til sukker og hvad butikkerne nu ellers frister med.

Alice Wraae Fleten - 46 år

Jeg hørte om Dorte og Dann gennem min søn, som spiser WFPB.
Min motivation for at tage et 4 ugers forløb var:

– Se hvorfor sønnike var så glad for det få flere grøntsager ind i kosten
– N
ysgerrighed ift. om jeg ville kunne mærke en forskel i kroppen.

4 uger senere har jeg tabt mig knap 8 kg og har det bedre både fysisk og psykisk.
Fysisk fordi jeg oplever mere velvære i kroppen, jeg taber mig, har mere energi, har ikke længere vand i kroppen og ondt i leddene.
Psykisk fordi jeg har kæmpet med overvægt det meste af mit liv så det giver mig et drive at vide, at jeg gør noget godt for min krop.

Jeg har været igennem rigtig mange kure og livsstilsomlægninger, men at spise WFPB, har været det nemmeste, jeg har prøvet. Mest fordi jeg ikke rigtigt har crawet noget – det har ikke været svært at sige nej tak til alle de usunde fristelser.

Dog har jeg skulle arbejde meget med mit mindset omkring kød/protein, som førhen var centrum på tallerkenen.

Det kræver også lidt mere forberedelse, når jeg skal på besøg hos andre og spise. Men jeg har det så godt på denne her kost og nyder at tabe mig, at det er det værd. Så jeg ser ingen grund til at stoppe. Jeg har været meget glad for de ugentlige opfølgninger hos Dorte. Hun er god til at forklare, give mad inspiration osv.

Erik Petersen og Tine Ternsøe - 49/46 år

Vi opstartede 4 ugers planteforløb for en bedre velvære. Der stod vægttab og en sundere livsstil på ønskelisten. Vi tog begge meget medicin for både gigt og diabetes. Resultatet af de 4 uger har langt overgået vores forventninger

Tine har tabt 7 kilo på 6 uger og jeg (Erik) har tabt mig 8 kilo på 6 uger.

Vi oplever begge mere energi og falder ikke længere i søvn på sofaen hver dag.

Tine har næsten ingen hovedpine længere og hun er mindre oppustet og har langt færre mavesmerter.

Siden vi startede er vi gået mindst 75% ned i medicinforbrug

Bodil Petersen - 63 år

Jeg startede min Whole Food Plant Based rejse for vægttab og sundhed.
Den første uge tabte jeg 3,3 kg og jeg fik mere energi og skulle ikke op og tisse så meget om natten. Jeg har heller ikke brug for at sove til middag mere.

Sidenhen faldt jeg i og ligeså hurtigt det tog min krop at blive glad for planter, så mærkede jeg følgerne af at spise kød og usund mad igen.

Jeg er generelt ikke glad for at lave mad, så det at mange af opskrifterne er nemme at tilgå, gør livsstilen attraktiv for mig. Jeg er ved at lære de forskellige tekniker, så madlavningen bliver nem og sjov at lave.

Min craving er mayonaise – og det må jeg nok lære at lave wfpb.

Karin Villadsen - 64 år

Jeg har været veganer og vegetar i forskellige perioder af mit liv, men aldrig rigtig fået noget sundhedsmæssigt ud af det. Jeg hørte om Whole Food Plant Based og besluttede mig for at se hvad der var af forskel og jeg blev overrasket.

På 10 dage forsvandt min psoreasis fra albuer og fra 2 ud af 4 knoer. Jeg har også psoriasis gigt og de buler jeg har haft mellem knoerne er blevet væsentlige mindre på de 4 uger. Mine psoreasis skorper er helt væk nu og man kan se huden er ved at hele op.

Jeg har MEGET mere energi og kan klare havearbejde, har ikke smerter i ryg og andre steder og væsken i benene er næsten væk. Jeg har ikke længere brug for at sove middagslur.

Vægttab 5,1 kg

Alt i alt har dette forløb overrasket mig væsentlig og jeg er så taknemmelig for at opdage at planter og den rigtige sunde kost kan gøre en så stor forskel.

Lone Juul - 46 år

Jeg startede på kostomlægningforløb ved Dorte og Dann for at komme af med allergi og eksem.

Det var et stort skridt for mig, da jeg hele mit liv har spist helt almindelig kost. Der er meget at lære om hvordan man spiser Whole Food Plant Based. Men det betalte sig.

Efter 10 dage var min eksem, der kom når jeg skræller gulerødder, væk og jeg prøvede at spise flere af de ting jeg ikke kunne tåle fx pære og mandler, uden efterfølgende at få allergi af det. Det var en stor dag, da jeg fandt ud af det.

Jeg tabte næsten 4 kg på 4 uger.
Jeg har haft en del cravings og har siden forløbet stoppet forsøgt at vende tilbage til nogle af de ting jeg spiste før forløbet, men jeg kan mærke at det ikke er godt og eksemen vender ligeså stille tilbage.
Så jeg er tilbage på wfpb kost igen.